4 nejčastější chyby při výběru počítače

Prodeji výpočtové techniky se v BigON-u věnujeme už více než 10 let. Za ten čas jsme z komunikace se zákazníky vybrali několik postřehů, které vám pomůžou se správně rozhodnout a neudělat chyby. 

Přece jen, počítač není rohlík, bude vám sloužit dlouhé roky. Aby tomu tak skutečně bylo, dejte si pozor na tyto chyby:

1. Nevybírejte si počítač nejdříve na základě barvy či v duchu “jeej, tenhle se mi líbí“

Opravdu, často máme požadavek, že notebook musí být bílý či lesklý. Chápeme, že u někoho to může hrát velkou roli a mělo by se na to přihlížet, ale prvořadý je vždy cíl použití (což je vlastně hned bod druhý).

2. Zvažte si, na co budete techniku používat- dnes i za pár let

Pokud děláte s grafickými programy či hrajete hry, myslete na to při výběru stroje. Vývoj komponentů pro vás je asi nejrychlejší se rozvíjející částí v PC světě. Pokud jste student, myslete na to, že budete dělat množství semestrálních či školských prací. Pokud začínáte podnikat, tak mějte na paměti i to, že pokud se váš biznis rozběhne, tak se bude muset rychle “rozběhnout“ i váš počítač. Ať už potřebujete počítač na cokoliv, myslete na budoucnost, protože počítače neměníte každý měsíc.  :)

3. Nechte si poradit

Prodejce, na kterého u nás můžete narazit, pozná nejen produkty, ale i potřeby klientů a čím více o svých požadavcích na stroj řeknete, tím lépe vám poradí. Není špatné zeptat se, právě naopak. Mnohokrát se nám stalo, že jsme zákazníkovi rozmluvili jeho původní výběr, doporučili mu něco vhodnější a nakonec nám srdečně děkoval. :)

4. Pokud jste se pro konkrétní kus rozhodli, kupte ho

Tím, že máme v nabídce zboží, který mnohokrát v Čechách neseženete, takže poptávka po některých zařízeních je velká. Často se nám stává, že už počas chatování se zákazníkem se námi doporučený model vyprodá. Ponuka je limitovaná a zboží se nám často mění, proto co je v nabídce dnes, nemusí být zítra. Proto není potřeba otálet s nákupem a pokud jste si jistý, co chcete, neodkládejte koupi na později.