Nové auto v základní výbavě nebo starší v plné za tu stejnou cenu? Co byste si vybrali vy?

Nové auto reprezentuje nové modely notebooků, kterých je na trhu nepřebrané množství.

Můžete si vybírat a zkoumat, jestli jste se dobře trefili či recenze na webu byli pravdivé. Nové produkty můžou trpět “dětskými“ nemocemi, které zjistíte až doma (např. Přehřívání). Dizajnově jsou hezčí, o tom není potřeba diskutovat. Záruku máte 2 roky, pokud by něco přestalo fungovat, tak to můžete dát na reklamaci. 

Oproti tomu starší auto kvalitní značky plné výbavy reprezentují segment obnovených (repasovaných) notebooků.

V čase, když přišly na trh, byly Mercedesem na poli s PC technikou, takže i výbavou byly ne o kroky, ale o kilometry před jinými modely. Navíc tyto modely jsou odzkoušené rokmi a tisíckami uživatelů, takže si lehce můžeme ověřit plusy a mínusy. Nekupujete tak na základě poutavé reklamy, ale zkušeností reálných uživatelů.

Zamyslete se. Pokud by byl produkt špatný, tak by ho výrobce přestal vyrábět. Pokud ale přežije roky, tak to znamená, že se jedná o skvělý produkt (když jsme v segmentu aut, tak například Volkswagen Golf se vyrábí více než 40 let). Někdo může oponovat, že tyto kusy jsou už pořádně “vychozené“ a bez záruky se to může kdykoliv pokazit. A toto je velký omyl.

Technika, kterou nakupujeme, je propůjčovaná velkým bankám, institucím, korporacím. Následně se opraví, vyčistí, přeinstalují a my je odkoupíme.

Jako kdybychom si koupili Mercedes po generálce motoru a přelakování karosérií. 

A k tomu přibalujeme záruku 2 roky.

Neříkám, že všechny nové notebooky jsou zlé, to určitě ne. Taktéž hodně starších notebooků nebylo povedených. Ale víme, které to jsou a ty nenabízíme.

U nás teda najdete Mercedesy po generální opravě a s 2 rokmi zárukou.

Záměrně nepíšeme o cenových porovnáváních, to bude součástí dalšího blogu.

Rozhodnutí je na vás. My jsme se už v roce 2006 rozhodli a za ten čas i desítky tisíce zákazníků, kteří dali přednost “Mercedesům“ a nelitovali.