Proč si koupit repasovaný počítač?

Setkali jste se už s pojmem repasovaný počítač? Zjišťoval jsem ve svém okolí, jestli moji známí vědí, co se za slovním spojením skrývá a jestli s tímto zařízením mají osobní zkušenost. Odpovědi byly různé, ale téměř vždy jsem tam cítil zaváhání nebo obavu, proč by si měli koupit repasovaný notebook, který už před tím někdo používal. Já bych vám chtěl přiblížit v čem spočívají značné výhody koupi repasovaného počítače.

Co je to repasovaný počítač?

Velké společnosti po celém světě často mění portfolio svých počítačů v rámci firem předčasně. Znamená to, že mají velké množství výkonných počítačů, které po určitém kratším období vymění za novější model. Obyčejně jsou to prémiová zařízení, které jsou plně funkční a skutečně velmi zachovalé. Toto zařízení nám umí sloužit ještě dlouhá léta. Výkonnostně jsou na tom výborně a často jsou na nerozeznání od nového, protože jsou vyrobeny z kvalitních materiálů. Z větší části se jedná o takzvané business notebooky, pro porovnání, klasický plastový spotřebitelský notebook má životnost kolem tří let. Business notebooky mají delší životnost a ta se pohybuje po dobu několika let. Pokud si například koupíme dvouletý repasovaný notebook, bude nám dobře sloužit minimálně dalších pět let. 

Společnost BigOn takový počítač získá. Následně ho celý pročistí a renovuje starší hardver, například tím, že vymění starší pevný disk za modernější a rychlejší SSD disk. Pak probíhá vícenásobné čištění, aby se předešlo chybám. Nanovo se nainstaluje operační systém a počítač je připravený pro nového uživatele.

 23

Koupě repasovaného zařízení, či už notebooku nebo počítače je navíc ekologická. Firemní prémiový notebook se nemusí recyklovat a zlikvidovat. Umíme ho dál používat bez jakýchkoliv omezení dokonce i s platnou zárukou a je připravený na používání ještě mnoho let.

Hlavní přínos pro zákazníka je nízká cena. Za zlomek ceny nového zařízení si umíte pořídit skutečně špičkový počítač i s platnou zárukou. Společnost BigON prodává většinu zařízení s předinstalovaným systémem Windows, co je další významná úspora.

Nevýhody koupy repasovaného počítače

Nejčastěji to je menší výdrž originální baterie. Pakliže svoje zařízení plánujeme využívat více-méně v domácích podmínkách, výdrž baterie není žádným problémem. Menším problémem můžou být zahaniční klávesnice. Řeší se to úpravou tak, že se původní klávesnice přelepí na české rozložení.

Když to celé shrneme

Pořízení repasovaného počítače nemá značná negativa. S výrazným šetřením peně získáte výkonné zařízení. Někdy se může objevit menší kosmetické chyby, které však nemají vplyv na správnou funkčnost. Prémiový ultrabook, který stojí například cez několik tisíc korun, umíte reálně získat klidně i za polovinu dané sumy. A kdo by nechtěl takový počítač?

Široký výběr repasovaný zařízení najdete na webu společnosti BigON.